گوگل اسکولار چیست و به چه گونه ایست؟
گوگل اسکولار یا همان گوگل اسکالر یک موتور جستجو است که با استفاده از آن میتوان به صورت اختصاصی منابع علمی را سرچ کنید. نام گوگل اسکولار تا حدودی مشخص میکند که این موتور جستجو بیشتر به واسطه محققین و پژوهشگران مورد استفاده قرار میگیرد. جهت مثال محققین و پژوهشگران زمانی که نیاز به مطالبی با منابع علمی معتبر داشته باشند میتوانند با کمک گوگل اسکالر این مطالب و مقالات را به دست بیاورند.
گوگل اسکولار دقیقاً همانند موتور جستجوی گوگل است به گونه ای که با وارد کردن عنوان مطالب مورد نظر و یا کلیدواژههای مربوط به آن ها می توان لیستی از نتایج را مشاهده کرد. اغلب محققان و پژوهشگران جهت انجام پروژهها و تحقیقات خود نیاز داشتند که انواع مجلات، چکیده کنفرانسها، کتابها، رسالههای تخصصی، پایان نامهها و منابع علمی را مورد بررسی قرار بدهند، پس بنابراین لازم بود که یک موتور جستجوی اختصاصی جهت این امور، ساخته شود. همچنان که درباره خصوصیات و امکانات گوگل اسکولار بیشتر بحث میکنیم، نکاتی درمورد چگونگی جستوجو در گوگل اسکولار را نام میبریم که در آینده نیز کار با آن برای شما آسانتر خواهد بود.
نحوه ایجاد پروفایل نویسندگان در گوگل اسکالر
هر نویسندهای که مقالات و مطالب علمی، نشر کرده میتواند یک پروفایل در گوگل اسکولار برای خود داشته باشد. با مراجعه کاربران به این پروفایل آنها میتوانند رزومه نویسنده، تعداد مقالات او، فعالیتهای اخیر و مراجعاتی که به مطالب او انجام شده است را دنبال کنند.
نکات مهم جستجو در گوگل اسکالر
تنظیمات پیشفرض جهت جستجو در گوگل اسکالر
• بزرگ و یا کوچک بودن حروف کلیدواژههای جستجو حساس نیست.
• کلیدواژههای جستجو با عملگر AND با یکدیگر ادغام میشوند.
• فول تکست منبع پژوهشی جهت یافتن نتایج جستجو میشوند.
جستجوی فوری در گوگل•••
همانگونه که میدانید google scholar به عنوان یکی از محصولات موفق سایت گوگل است و به همین جهت باعث شده بسیاری از دانشمندان و محققین از این سایت به عنوان منبع مناسب استفاده نمایند .
سرعت جستجوی این سایت نیز مانند سرعت جستجو همراه با نتایج مطلوب در سایت گوگل است لازم به ذکر است که شما در این سایت میتوانید یک دسترسی رایگان جهت ایجاد نمایه و پروفایل شخصی خود در گوگل اسکولار ایجاد کنید .
نحوه استخراج اطلاعات مقالات چگونه است؟
ممکن است شما نیاز داشته باشید تا اطلاعات مقالات موجود در پروفایل گوگل اسکولار را در جای دیگری استفاده نمایید. جهت این منظور نیاز دارید تا ابتدا اطلاعات را از گوگل اسکولار استخراج کنید. برای استخراج اطلاعات از گوگل اسکولار در کنار مقالاتی که به اطلاعاتشان نیاز دارید، تیک را انتخاب کنید.و سپس دکمه “Export” را انتخاب کرده و گزینه BiBTwX را کلیک نمایید. سپس انتخاب کنید که آیا اطلاعات تمام مقالات شما استخراج شود و یا اطلاعات مقالات انتخاب شده؟و در نهایت با انتخاب دکمه “Export” فایل “citation.bib” مربوط به مقالات خود را دریافت خواهید نمود.
جستجوی استنادات وارد شده درگوگل اسکولار
یکی دیگر از امکانات گوگل اسکولارهمان گونه که اشاره شد، آگاهی از استنادات وارد شده به مقالات شخص است. به این دلیل که گوگل اسکولار استنادات را از تعداد زیادی از سایتهای آکادمیک دریافت میکند، و امکان مورد استناد قرار گرفته شدن مقالات شما از اقصی نقاط دنیا و در انواع مختلف نشریات وجود دارد.
شمانیز میتوانید علاوه بر دریافت تعداد استنادات وارد شده بر مقالات خود، با کلیک بر روی شماره مقالات استناد دهنده به نشریات اصلی استناد دهنده دسترسی پیدا کنید.
در صورتی که مقالات شما تا کنون هیچ استنادی را دریافت نکردهاند نگران نباشید؛ هم اکنون که شما برای خودتان حساب گوگل اسکولار دارید و تعداد افراد زیادی در سراسر دنیا امکان دسترسی به مقاله شما را دارند، دریافت استنادات در آینده نزدیک دور از حد تصور نیست.
تاریخچهای بسیار کوتاه از گوگل اسکولار
مبدع اصلی گوگل اسکالرآنورگ اچاریا است، که از همان سال ۲۰۰۴ که تیم گوگل اسکالر پایه گذاری شد در آن حضور داشت.
ودر آخرنتیجه گیری
شما با ساخت پروفایل در گوگل اسکالر میتوانید صفحهای حرفهای که معرف کارهای علمی و مقالات خود شخص شماست داشته باشید.چنانچه اگر در ساخت پروفایل خود به مشکل یا نکته خاصی برخوردکردید، حتما آن را در بخش کامنتهای سایت مطرح کنید.و در صورتیکه میخواهید مقالات خود را جهت ارسال به مجلات ترجمه کنید، میتوانید از خدمات حرفهای ترجمه مقاله سایت موسسه آرتا پیشگامان آیریک استفاده کنید.