ویژگیهای مقالات isi چیست؟
برای نگارش مقالهای که از سوی مجلات علمی معتبری پذیرفته شود نیاز به رعایت نکاتی وجود دارد. پس اگرکه میخواهید مقاله عملی خودتان از سوی مجله isi پذیرش شودمی بایست به نکات زیر دقت کنید:
- انتخاب موضوع قابلاعتنا و مهم
- نگارش درست و اصولی مقاله
- پرداخت درست به عناوین مقاله و داشتن نوآوری در مطرحکردن موضوع
- به دست داشتن نتایج و جمعبندیهای مناسب
- استفاده از منابع معتبر و استناددهی صحیح به آنها
- رعایت نکات مرتبط با ارسال مقاله به مجله موردنظر
برای آغاز نگارش مقالهای که قرار است از سوی مجلهای معتبر و نمایهشده در پایگاه آی اس آی به چاپ برسد باید موضوعی مهم و قابلاعتنا انتخاب کنید.
اگر قرار باشد که موضوعی تکراری را با روش و نتیجهگیری قدیمی و کارشده نگارش کنید شانسی جهت موفقیت در پذیرش از سوی مجلات معتبررا نخواهید داشت. زمانی میتوانید از پذیرش مقالهتان از سوی مجلات مهم مطمئن شوید که مضمون هایی جدید، مهم و بحثبرانگیز انتخاب کنید.
البته که بحثبرانگیزبودن همیشه دلیل موفقیت نخواهد بود و شاید در مواردی نیز باعث بروز حساسیتهایی هم بشود و حساسیتهایی که پیرامون یک مضمون وجود دارد، مانع از رشد اثر علمیتان شود. در هر حال، موضوع و عنوانی را که انتخاب میکنید می بایست جای کار و بررسی داشته باشد. پس در انتخاب موضوع و بعد از آن عنوان مقاله دقت کافی به خرج بدهید. عنوان مقاله نیز بسیار مهم است و میتواند نظرات داوران و دبیران یک مجله را به سمت اثر علمیتان جذب کند.
بعد از اینکه موضوع نمایان شد و تحقیقات خود را پیرامون آن پیش بردید باید دست به نگارش اثر بزنید. زمانی میتوانید موفق و پیروز در مسیر تولید مقالات قدم بردارید که محتوای پژوهش علمیتان را به طور شفاف و دقیق بنویسید. ضمن اینکه لازم است بدانید که مجلات آی اس آی به زبان انگلیسی هستند و جهت چاپ اثر خود در آن نیازمند نگارش به زبان انگلیسی روان هستید.
نگارش صحیح و مناسب مقالات به زبان انگلیسی بسیار مهمتر از آن است که فکرش را میکنید. چرا؟ زیرا حتی اگر محتوای علمی پژوهش و مقالهتان بسیار درست و مناسب باشد اما نتوانید آن را به شکل و گونه ای مناسب به زبان انگلیسی ترجمه کنید در رسیدن به نتیجه مطلوب یعنی پذیرش از سوی مجلات isi بازخواهید ماند. ویکی از مهمترین ابعاد نگارش مقالات خارجی رعایت کردن اصول نگارشی و دستوری و البته محتوایی انگلیسی درترجمه زبان
است. اگر خودتان نیز به زبان انگلیسی واقف نیستیدمی بایست از مترجمان و موسسات خبرهای کمک بگیرید که دارای توانایی و تجربه کافی در عرصه ترجمه دارند.
روایت روند تحقیقات و پرداخت محتوا نیز بسیار واجد اهمیت است. در بسیاری از مواقع لکنتی که در ارائه نتایج و بسطدادن به مضمون در مقالات وجود دارد مانع از پذیرش آنها در مجلات معتبر نیزمیشود. بعد از اینکه بدنه و نتایج پژوهش بهخوبی در مقالات منعکس میشود، نوبت به رعایت ساختار ژورنال های موردنظر و مد نظرگرفتن استناددهی صحیح میرسد.
باید بتوانید منابع و مآخذ معتبری برای متن مقاله خودتان پیدا کنید و در نگارش و چارچوببندی بخشهای مختلف کار نیز از دستورالعملهای موردنظر ژورنال موردنظرتان کاملا پیروی کنید. نحوه ارسال و نکات مربوطه با آن را یاد بگیرید و بهدقت پیگیری کنید. در این صورت است که احتمال پذیرش مقالات و نشر آن هادر مجلهای isi میسر و شدنی خواهد بود.
ترتیب اسامی در مقالات ISI_ ISS_ SCOPUS_ Pubmed_ علمی و پژوهشی
تابه امروز هیچ قواعد توافق شده یا قراردادهای عمومی پذیرفته شده در خصوص ترتیب نوشتن اسامی مولفان مطرح نشده است. بعضی مولفان و محققین شاید برای جلوگیری از مشاجرات بین خودشان توافق می کنند که اسامی آنها به ترتیب الفبا دسته بندی شوند. به نظر می رسد که این شیوه در حوزه ریاضیات عمومی باشد. همچنین در مورد بعضی از محققان که به طور مکرر همکاری می کنند اسامی آنها به نوبت در ابتدا فهرست بندی می شود.
در گذشته نیز گرایش کلی برای ذکر کردن سرپرست آزمایشگاه به عنوان یک مولف یا محقق اعم از اینکه وی به طور فعال در تحقیقات شرکت کرده باشد یا نباشد، وجود داشت و غالباً نام این سرپرست پس از اسامی مولفان و در آخر قرار داده می شد.و درنتیجه به نظر می رسد که جای آخر به نوعی اعتبار کسب می کند. بنابراین دو مولف که هیچ یک از آنها سرپرست آزمایشگاه یا حتی لزوماً پرفسور ارشد نبوده جهت موقعیت درجای دوم رقابت و هم چشمی می کردند.
اگر سه یا تعداد بیشتری مولف وجود دارند مولف مهم تر غالباً می خواهد که اسم او در موقعیت اول یا آخر ولی نه در بین اسامی قرار بگیرد.
اما در حال حاضر گرایش عام به تعیین مولف یا محقق نخستین به منزله ی مولف ارشد و موسس اصلی تحقیق گزارش شده می باشد.و حتی زمانی که مولف نخست دانشجوی دوره بعد از کارشناسی باشد (کارشناسی ارشد یا دکترا) و مولف دوم (سوم و چهارم) سرپرست آزمایشگاه و یا حتی یک برنده ی جایزه نوبل باشد شکل قابل قبول امروزه اشاره به مولف نخست به عنوان مولف ارشد است و فرض بر این هست که وی بیشترین قسمت تحقیق را انجام داده است.
دانستن شیوه فهرست بندی نام شخص در یک مقاله علمی به زبان انگلیسی می تواند برای مولفین بین المللی مشکل سازباشد به این دلیل که زبان های مختلف دارای فرمت های متفاوت برای اسامی هستند و بیشتر از یک شکل حرف نویسی (آوانویس، ترانویس) می تواند وجود داشته باشد. برای مولفین با اسم های چینی، مقاله ارائه شده توسط سان و ژر (2002) توصیه هایی در این ارتباط ارائه می کند و برای مولفان با ملیت های متعدد، مانند ویراستاران در مجلات، دستورالعمل ها و رهنمودهای مربوط دیگری را ارائه می کنند. هر فرمتی که یک محقق انتخاب می کند، بایستی آن را به طور یکنواخت و سازگار در مقالات علمی انگلیسی زبان استفاده کند و برای مثال از اسامی Shou-chu Qian ودر بعضی مقالات، Shovchu Qian در بعضی دیگر و یا S.Chien در مقالات دیگر استفاده نکند.
به طور کلی مجلات علمی، درجات و مدارک پس از اسامی مولفین را چاپ نمی کنند و شامل عناوینی نظیر Dr (دکتر) نیستند (شما می دانید که B.S چه معنی دارد، M.Sو یا Ph.D نیز همین طور) اما بیشتر مجلات پزشکی مطمئناً به درجات علمی پس از اسامی اشاره می کنند. اما حتی در مجله های پزشکی، درجات علمی در بخش مراجع اشاره نمی شود. نویسندگان بایستی به دستورالعمل های مجلات برای مولفین و نکات جدید درباره کاربرد ترجیهی توجه کنند.
ترتیب نوشتن اسامی مولفان در مقاله ها
مولف اصلی شخصی است که مسئولیت نوشتاری مقاله ، محتوای مقاله،و همینطور مکاتبات با مجله را عهده دار می شود.ویاداوری این نکته بسیار ضروری است که امتیاز صددرصدی برای مولف نخست کسب می شودو امتیاز های هشتاد تا نود، شصت تا هفتاد وچهل تا پنجاه درصد به این ترتیب برای مولفین دوم،سوم وچهارم اختصاص داده می شود.و همچنین می بایست نشانی پست الکترونیکی مولف اصلی مشخص باشد. وبا عبارت هایی مانند Author of Correspondence نیز مشخص می شود.در مقالات مستخرج نیز از پایان نامه ها و رساله ها استاد راهنما مولف اصلی و ترتیب اسامی را باید بصورت زیر بنویسد:
دانشجو_ استاد راهنماي اول_ استاد راهنماي دوم_ استاد یا اساتید مشاور
دررساله های دکترای تخصصی که دارای دو استاد راهنما و یا بیشتر هستند تصمیم در جهت مسئول مکاتبات با موافقت اساتید راهنما صورت می پذیرد.
در قسمت نویسندگان فقط باید نام نویسندگانی لحاظ شود که در تحقیقات، جمع آوري مطالب و نگارش مقاله همکاري کرده اند. و نیزاشخاصی که در ترجمه، تهیه عکس ها و نقشه ها و … همکاري داشته باشند در قسمت تشکر و قدردانی (Acknowledgement) اشاره میکنند. افزودن نام افراد غیر مرتبط در مقالات تولید شده غیر قابل توجه بوده واز تخلفات علمی محسوب می شود وقابل پیگیری می باشدونمره ای برای مقاله لحاظ نمیشود.
موسسه آرتا پیشگامان آیریک خدمات مشاوره و چاپ و اکسپت مقالات_ ترجمه کتاب _مقاله _ متون تخصصی و دانشگاهی_ معرفی مجلات معتبر و چاپ مقالات شما در آن ها و همچنین خدمات واریزی و….انجام می دهد. جهت سفارش از طریق شماره تماس و آدرس درج شده درسایت اقدام نمایید.