رشته روانشناسی به چه رشته هایی گفته می شود؟

علم کاربردی مطالعه رفتار و فرایند ذهنی بر اساس یافته‌ های علمی و پژوهش شده علم روان شناسی گفته می شود. روانشناسی با موضوعات دیگری همچون زیست شناسی، انسان شناسی،فلسفه و جامعه شناسی نیز ارتباط  زیادی دارد. شاخه های جدید پژوهشی و کاربردی آن نیز در حال شکل گیری است. از عمر علم روان ‌شناسی حدود یک قرن می‌گذرد. رشد این علم در این چند سال اخیر بسیارچشمگیر بوده است، این رشته همانند سایر علوم با افزایش روز افزون دانش رشته‌ های تخصصی بوجود آمده است.. در 20 سال اخیر هیچ کدام از رشته ‌های روان شناسی به اندازه علم روان ‌شناسی بالینی پیشرفت نداشته و تعداد اشخاصی که در این بخش ها به پژوهش مشغول هستند از رشته‌ های دیگر روان ‌شناسی بیشتر است.
رویکرد های زیادی در این رشته وجود دارد از جمله آنها می توان به روانشناسی کودکان استثنایی، روانشناسی بالینی، زیست روانشناسی، روانشناسی رشد، روانشناسی قانونی، روانشناسی اجتماعی و… اشاره کرد. با توجه به سطح گستردگی و پیشرفت رشته رانشناسی، هر سال تحقیق های بسیاری در این زمینه انجام می گیرد و مقالات باارزش زیادی در زمینه های مختلف روان شناسی در ژورنال های معتبر چاپ می گردند.

بازار کار و فرصت های شغلی در رشته های روانشناسی چگونه است؟

فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی در رشته روانشناسی می توانند در مرکزهای دولتی از جمله بهزیستی، شهرداری، نیروی انتظامی، سازمان زندان ها، کانون اصلاح و تربیت،بیمارستان ها، مراکز مشاوره ،در مهد کودک ها به عنوان مربی و در آموزش و پرورش به عنوان یک معلم و یا مشاور آموزشگاه مشغول به کار شوند.درضمن اینکه با دریافت مجوز از بهزیستی می توانند برای برپایی مهد کودک و خانه سالمندان اقدام کنند. در رابطه با بازار کار و وضعیت های شغلی رشته روانشناسی در مقاطع کارشناسی ارشد نیز لازم است بدانید که بازار کار در این مقاطع در رویکرد های روانشناسی عمومی، روانشناسی بالینی، روانشناسی بالینی کودک و نوجوان و روانشناسی شخصیت،به طور یکسان عمل می کند و فارغ التحصیلان می توانند با عنوان کارشناس در مراکز دولتی مثل بهزیستی، شهرداری، نیروی انتظامی، سازمان زندان ها، کانون اصلاح و تربیت،به عنوان معلم و یا مشاور مدرسه در آموزش و پرورش، در کلینیک های درمان اعتیاد ، کلینیک های درمانی و مشاوره ای و همکاری با روانپزشکان در زمینه های تشخیصی و درمانی تلاش کنند و یا با گرفتن مجوز از سازمان نظام روانشناسی برای راه اندازی کلینیک مشاوره اقدام نمایند.



رشته روانپرستاری به چه رشته هایی گفته می شود؟
رشته روان پرستاری به عنوان گرایشی از رشته ارشد پرستاری مطرح شده  بود و علاقه مندان تنها از جهت ورود به رشته پرستاري مي توانستند وارد اين رشته شوند، ولی از کنکور ارشد ۹۲ اين رشته به طور مستقل در مجموعه رشته هاي ارشد علوم پزشکي به جذب کردن دانشجو پرداخته است.

رشته های پرستاری برای چه کسانی مناسب هستند؟

یکی از مهم ترین ویژگی های یک پرستار روحیه انسان دوستی و خدمت به همنوع خودشان است؛ زیرا پایه و اساس شغل پرستاری خدمت است. رشته ی پرستاری را می توان جز مشاغل دشوار نام برد. این رشته ها برای کسانی مناسب هستند که بتوانند ساعت های طولانی بیدار بمانند و به ارائه خدمات مشغول شوند.

وهمچنین آن ها بایستی صبور و با حوصله نیز باشند. یکی دیگر از مهم ترین ویژگی های پرستاران، برخورد دوستانه و مناسب با بیماران است؛ چرا که پرستاران ساعت های زیادی را با بیماران هستند. همچنین این رشته ها برای کسانی مناسب است که تحمل بالایی داشته باشند. برخی از مراقبت های درمانی و بهداشتی دارای سختی های بهداشتی و روانی است و پرستار باید بتواند شرایط سخت و دشوار را تحمل کند.

معرفی رشته های پرستاری – معایب ومزایای رشته پرستاری

از مهمترین مزایای رشته پرستاری می توان به بازار کار خوب آن اشاره کرد. به طوری که فارغ التحصیلان رشته های پرستاری می توانند خیلی سریع جذب بازار کار شوند و از درآمد مناسب و خوبی بهره مند شوند. همچنین مزایای معنوی دیگری چون رشد و تعالی شخصیتی و درک همنوعان را به همراه دارد.

از معایب این رشته ها می توان به فشار کاری بسیا زیاد و شیفت های طولانی مدت اشاره کرد که باعث خستگی و فرسودگی مفرط پرستاران می شود. همچنین پرستاران دایما با افراد آسیب دیده و بیمار روبرو می شوند و لازم است بتوانند روحیهخود را حفظ کنند و بر فشارهای روحی و روانی ناشی از مشاهده آلام و دردهای دیگران در امان بمانند.

به علاوه  این به دلیل کمبود نیرو امکان بازنشستگی زودهنگام پرستاران نیز وجود ندارد و آن ها لازم به گذراندن دوره کاری خود هستند. و یکی دیگر از معایب رشته پرستاری سختی های هماهنگی بین زندگی خصوصی و کار است. گاهی پرستاران مجبورهستند کار خود را اولویت قرار دهند و از زندگی خصوصی خود برای انجام کار چشم پوشی کنند.

ودر نتیجه چاپ مقالات روانشناسی و روانپرستاری در مجلات علمی پژوهشی داخلی و خارجی به شما در پذیرش مقطع دکترا بسیار کمک می کند.